Karşılama

Blog uma Hoşgeldiniz!

Dostluk

Anılmak gönül dağlarındaki gül kadar güzelse;unutulmak hüzün dağlarındaki diken kadar acıdır.Unutmayacak ve unutulmayacak dostlarıma selam olsun.

20 Ekim 2010 Çarşamba

Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi


’Zirve’de herkese yer var ‘’ sloganı ile 2010 Ekim ayı içerisinde Çukurova Üniversitesi’nde ilk defa zirve programı gerçekleştirilecektir.
Bu zirve programında başlıca konular; teknoloji,girişimcilik,internet marketing,ar-ge, yenilenebilir enerji kaynakları,inovasyon ve birbirinden ilginç başarı hikayeleri yer alacaktır.
Konular içerisinde Türkiye’deki ve Dünya’daki değişen dengelerden de örnekler verilec...ek ve tüm dünya ülkelerinden ve şirketlerinden de bilgiler sunulacaktır.
Bu zirveyi yapmaktaki amacımız misyonumuz ve misyonumuz gereği, öğrenci arkadaşlarımızın mezun olmadan önce iş dünyasının ve dünya şartlarının nasıl değişebildiğini, gelecekteki sektörlerin ve teknolojinin önemini, özgüvenin girişimcilik ile neleri başardığını gözler önüne serebilmek ve adım attırabilmektir.
Zirve de tartışacağımız en önemli konulardan birisi ise bilişim dünyasında ağırlığımızın ve aldığımız pastanın oranı olacaktır.Sosyal medyada ilk sıralarda olmamızın yanında neden milli yazılımlarımız da ilk sıralarda değil,üretim mi tüketim mi sorularına da cevap arayacağımız seminerlerimizde zirve sonunda bir deklarasyon yayınlayarak öğrencilerin ve katılımcıların gözünden tartışılan konularda çözümler getirilecek ve ilgili mercilere bildirilecektir.

Zirvenin amaçları ise kısaca;

Çukurova Üniversitesi’nden ve Türkiye’nin birçok şehrinden gelecek öğrencileri başta teknoloji ve girişimcilik olmak üzere birçok konuda davet ettiğimiz konuşmacılar ile bir araya getirerek bilinçlendirmek olacaktır.


Birçok firmayı Adana’ya davet ederek bu organizasyonumuz ile firmaların piyasaya süreceği ürünlerin tanıtımlarının da yapılmasına olanak sağlanacaktır.


Aynı zamanda Enerji Bakanlığı’nın da destekleri ile Türkiye’nin Enerji politikalarının ve bu alanda yapacağı yatırımların yanı sıra yenilenebilir enerji kaynakları konusunda da seminer verilecektir

Türkiye’deki birçok alanda başarılı olmuş isimleri davet ederek öğrencilere belki de hayatında bir daha olmayacak kariyer fırsatı sunarak gelecek hedeflerinde çıta yükseltmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.


Bilişimde erkeğin ve kadının yeri hakkında da bilgiler paylaşırken kadınların bilişim sektöründeki yerine de değinilecektir.


Teknoloji ve girişimciliğin yanısıra internet pazarlamacılığı, ar-ge , inovasyon, nanoteknoloji, yenilenebilir enerji kaynakları, bilişim sektörü gibi konuların ve birbirinden ilginç hikayelerinde anlatılacağı zirve programında her anlamda katılımcıların bir şeyler elde etmesi sağlanacaktır.


Program Ayrıntıları;


26 Ekim 2010 Salı


13:00 - 13:15 - Açılış Konuşmaları

13:15 - 14.15 - Enerji Bakanlığı - Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Arzı
14:15 - 14:30 – ARA

14:30 - 15:15 - AGİD - Girişimci İş Adamı Nasıl Olunur?
15:15 - 15:30 - ARA
15:30 - 16:15 – Ziraat Bankası – Kariyerde yol haritanız
16:15 - 16:30 - ARA
16:30 - 17:15 – Beriltech - İnternet Sektörünün Geleceği


27 Ekim 2010 Çarşamba


13:00 – 14:00 Turkcell - 3T:Türkiye, Teknoloji, Turkcell
14:00 – 14:15 - ARA
14:15 – 15:00 Turkcell - İşimi Seçiyorum (Biz Sizi Ararız Tiyatro ekibi ile CV ve Mülakat Teknikleri ve yeni mezun istihdam süreci
15:00 – 15:15 - ARA
15:15 – 16:00 Turkcell - İşimi Seviyorum ve Geliştiriyorum; İnovasyon, Girişimcilik Platformları nelerdir?
16:00 – 16:15 – ARA
16:15 – 17:00 – Social Air ; Hayata Stajer Kalmayın

Ek bilgiler;

Etkinlik ücretsiz ve sertifikalıdır.
Katılım sadece öğrenci ve üniversite personellerine açıktır.
Etkinlik boyunca sürpriz hediyeler verilecektir.
Firmaların kuracağı stantlarda iş ve staj başvurusu alınacaktır.
Konferanslar Rektörlüğün bize tahsis etmiş olduğu Ç.Ü. Mithat Özsan konferans salonunda yapılacaktır. Salonun oturma kapasitesi 500 kişidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder