Karşılama

Blog uma Hoşgeldiniz!

Dostluk

Anılmak gönül dağlarındaki gül kadar güzelse;unutulmak hüzün dağlarındaki diken kadar acıdır.Unutmayacak ve unutulmayacak dostlarıma selam olsun.

6 Ağustos 2010 Cuma

Teodolit Nedir? Nerelerde Kullanılır?


Yatay ve çoğu defâ düşey açıları tespit etmek sûretiyle açık arâzide noktalar, hatlar, cisimler arasındaki mesâfe ve boyutlarla ilgili hususları ölçmeye yarıyan optik bir âlet.
Teodolitin en çok kullanıldığı saha mesâfe ölçümleridir. Bu tür ölçümlerle baraj, binâ, yol, boru hatları konumları projeler üzerine aktarılır. İyi bir haritacı teodolit yardımıyla arâzi yapısını resimleyebilir. Bu tür çalışmalar topoğrafya konuları içindedir. Teodolitle mesâfe bulmak için üzerinde çok ince ölçekli işâretler bulunan bir sırık, mesâfesi ölçülecek noktaya konulur. Teodolit dürbününde sırık üzerindeki görülebilen alt ve üst çizgiler arasındaki uzunluk okunduktan sonra teodolite has bir formülle mesâfe hesaplanır. Bu formül D= 100R+30 olarak verilmişse 30 teodolitin odak uzaklığı, R sırık üzerindeki iki çizgi arasında okunan değer ve D ise hesapla bulunan mesâfedir. Formüldeki değerlerin hepsi santimetredir.

Pilleri Sallayarak Sarj Edin



AA Pillerinizi şarj etmek için yapmanız gereken sadece sallamak.Brother En...düstrisi tarafından geliştirilen bu şarj işleminde titreşim sayesinde piller şarj olmaktadır.

Bu pillerin içerisinde elektromanyetik jeneratör ve çift katmanlı elektrik kapasitörü bulunmaktadır.

Bu tip batarya hücrelerinin düşük güç çıkışı olduğu için sadece TV uzaktan kumandası veya LED cihazlar gibi elektronik eşyalarda kullanılabileceğini söylenmektedir

3 Ağustos 2010 Salı

Bakış

Dünyaya baktığımız pencerenin büyüklüğü çok önemli...
buda bizim hayallerimizin umut ve inançlarımızın ölçüsünde genişliyor veya daralıyor...
asıl dünya şöyle diye bir şey yok, dünya yeryüzünde yaşayan insan sayısınca farklı ve yaşanılır yada yaşanılmaz bir halde...nasıl bakarsak öyle görürüz.. bu tamamen bizimle ilgili......